Als je denkt aan een stedentrip Valencia denk je waarschijnlijk ook aan het heerlijke eten. En dat is niet voor niks! De Valenciaanse keuken zit vol heerlijke gerechten. Ze staan bekend om de Valenciaanse Paella, Valenciaanse stoofpotten, lekkere tapas en vele zoetigheden. Neem vandaag samen met Bebsy een kijkje in deze fijne keuken!
Empanadas
De overheerlijke deeghapjes Empanade zijn zeer populair in Spanje. Empanadas zijn gevulde deeghapjes en er zijn verschillende varianten. Zo is het gerecht in sommige gevallen gevuld met gehakt, in andere gevallen met kip en ook is er een vegetarische variant. Het hapje is vernoemd naar het woord ‘Empanar’, dit betekent inpakken. Als je op stedentrip Valencia gaat, is het zeker aan te raden om dit hapje te proeven. Maar ook nu kan dat met Bebsy! Weten hoe je dit gerecht zelf kunt maken? Bebsy deelt graag het recept met je!
De deeghapjes Empanadas uit Valencia
Ingrediënten
Voor het deeg |
|
Voor de vulling |
|
Voor de bereiding |
|
Bereidingswijze
Voorbereiding
Stap 1: Haal de vellen bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien.
De vulling
Stap 2: Snij de sjalot, het teentje knoflook en de champignons fijn. Snij de kipfilet in kleine blokjes en snij vervolgens de Chorizo in kleine stukjes.
Stap 3: Maak de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 4: Bak de chorizo op een laag vuur in een koekenpan tot de olie vrijkomt. Vervolgens voeg je de ui toe. Laat de ui zacht worden. Hierna voeg je het fijngehakte teentje knoflook toe samen met de kip, champignons en de ½ theelepel tijm. Laat de kip goudbruin bakken. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Stap 5: Voeg vervolgens een eetlepel bloem toe aan het mengsel en laat het twee minuutjes meebakken. Daarna voeg je de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het 5 minuutjes sudderen.
Stap 6: Voeg de crème fraîche en de gehakte peterselie toe aan het mengsel.
Het deeg en de vulling
Stap 7: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 8: Leg de vellen bladerdeeg naast elkaar op je plaat of werkblad. Haal de papiertjes nog niet onder het deeg vandaan. Zo voorkom je dat het deeg aan je plaat of werkblad blijft plakken.
Stap 9: Snij rondjes uit de bladerdeegvellen met een koekjesvorm of een rond bakje. In de ronde bladerdeegvorm leg je vervolgens twee á drie theelepels van de vulling.
Stap 10: Vervolgens maak je de bovenste rand van het deeg nat met behulp van je vingertoppen. Vouw de Empanada daarna dicht. Druk het deeg nog even goed dicht met een vork zodat er geen vulling uit het deeg meer kan komen.
Stap 11: Bak de Empanadas 20-25 minuten in de oven, op 180 graden. Haal ze uit de oven wanneer de Empanadas goudbruin zijn.
Buen apetito! - Eetsmakelijk!
Wil jij nog meer lezen over Valencia? Ontdek hier 5 heerlijke restaurants in Valencia en hier hoe Bebsy Valencia heeft beleeft. Maar je kunt Valencia natuurlijk ook met eigen ogen ontdekken. Bekijk dan hier ons aanbod stedentrips Valencia!
Liefs,
Bebsy